Sunday, March 29, 2015

Arti i vërtetë i shërimit       Arti i vërtetë i shërimit


1. Brenda çdo burri dhe çdo gruaje është një forcë e cila drejton dhe kontrollon gjithë rrjedhën e jetës. Të përdoret siç duhet kjo forcë, mund të shërojë çdo sëmundje dhe pikëllim për të cilat njerëzimi është trashëgimtar. Çdo fe e pohon këtë fakt. Të gjithë format e shërimit mendor apo shpirtëror, pa marrë parasysh nën çfarë emri ato udhëtojnë, premtojnë të njëjtën gjë. Madje psikoanaliza e përdor këtë fuqi, edhe pse në mënyrë indirekte, duke përdorur termin libido tani kjo si një fjalë popullore. Për pasqyrën kritike dhe të kuptuarit të cilat ajo sjell të mbajë mbi psikologjinë që cliron tensione të llojeve të ndryshme, dhe përmes këtij clirimi të fshehur shërohet energjia brenda trupit dhe të natyrshme në sistemin e njeriut vepron më lirisht. Secila nga këto sisteme merr përsipër për të mësuar adhuruesit e saj metodat teknike të të menduarit apo të meditimit apo lutje të tilla si vullneti, apriori sipas kushteve të filozofive të tyre, rinovon trupat e tyre dhe transformimin e tërë të mjedisit të tyre.
        Asnjë apo pak prej tyre, megjithatë, në të vërtetë përmbushen në mënyrë të plotë në premtimin e sipërm të bërë në fillim. Atje duken pak njohje të mjeteve praktike ku forcat shpirtërore themelore të universit përshkojnë tërë natyrën e njeriut dhe mund të shfrytëzohen dhe të drejtohen drejt krijimit të një qielli të ri dhe një toke të re. Natyrisht, pa bashkëpunimin universal, një ideal i tillë është i pamundur për të gjithë njerëzimin. Megjithatë, çdo njëri për veten e tij mund të fillojë detyrën e rindërtimit. Pyetja thelbësore, atëherë, është se si jemi ne për t'u bërë të vetëdijshëm për këtë forcë? Cilat janë natyra dhe pajisjet e saj? Cili është mekanizmi përmes së cilës ne mund ta përdorim atë?

Energjia e pashfrytëzuar:

         Siç e kam thënë më parë, sisteme të ndryshme kanë evoluar proceset që ndryshonin shumë nga të cilat studenti mund të ndjejë praninë e një fuqie të tillë Hyjnore. Meditimi, lutja, ekzaltimi emocional, dhe kërkesat e bëra në mënyrë të rastësishme në Univers apo në Mendjen Universale, kanë qenë disa nga metodat e tilla. Në mjetin e fundit, nëse ne e injorojmë detaje të vogla me natyrë të parëndësishme, të gjitha kanë këtë të përbashkët. Duke e kthyer fuqinë e zjarrtë të thellë të mendjes nga zorrët përsipër, dhe që gërryen sistemin emocional për një fushë të caktuar, mund të bëhen të vetëdijshëm për energji më parë të padyshimtë të forcës. Energjia, për më tepër, pothuajse elektrike në ndjesinë e brendshme të tyre, shërimin dhe integrimin në efektin e tyre. Ajo është përdorimi me vullnetin e një force të tillë që është e aftë për të sjellë shëndetin e trupit dhe mendjes. Kur të drejtoni atë ajo vepron si magnet. Me këtë dua të them se ajo tërheq këdo që përdor këto metoda vetëm ato gjëra të nevojshme për jetën, materiale ose shpirtërore, që ai kërkon urgjentisht ose të cilat janë të nevojshme për evolucionin e tij të mëtejshëm.
           Në thelb, ideja themelore e sistemeve të shërimit mendor është ky. Në atmosferën e ambientitna rrethon mbush strukturën e çdo qelize të e trupit që është një forcë shpirtërore. Kjo forcë është e përhapur kudo dhe e pafund. Ajo është e pranishme në objektin pambarimisht më të vogël siç është në proporcionin e vënies në skenë një mjegullnajë apo ishull universi. Është kjo forcë e cila është vetë jeta. Asgjë në kupën e madhe të hapësirës nuk është e vdekur. Çdo gjë pulson me jetën e gjallë. Edhe grimcat ultra-mikroskopike të atomit janë të gjalla; në fakt elektroni është një kristalizim i fuqisë së saj elektrike. Kjo forcë e jetës duke qenë e pafund rrjedh që njeriu duhet të jetë i ngopur - depërton nëpër të dhe me forcë shpirtërore. Ajo përbën veten e tij më të lartë, kjo është lidhja e tij me Kreun-Perëndi, Perëndia është ai në njeriun. Çdo molekulë e tij në Sistemin fizik duhet të ngjyhet me energjinë e saj dinamike. Çdo qelizë në trup përmban atë të arrijë kulmin e saj. Kështu ne jemi sjellë ballë për ballë me problemin themelor të madh të gjitha sëmundjeve, problemin enigmatik të sosjes nervore.

Çfarë është Lodhja?

      Si mund të ketë sosje nëse vitaliteti dhe rrymat kozmike të forcës së përditshme derdhen përmes njeriut, thjesht ngopin mendjen e tij dhe trupin e tij me fuqinë e saj? Kryesisht, kjo është për shkak se ajo ofron kaq shumë rezistencë për rrjedhën e saj me anë të tij që ai lodhet dhe sëmuret, konflikti më në fund duke arritur kulmin me vdekje. Si është njeriu i vockël në gjendje të sfidojë universin? Jo më, të ofrojë rezistencë dhe kundërshtim ndaj forcës shumë e cila nënvizohet, dhe vazhdimisht transformohet në, univers? Vetëkënaqësia dhe konfuzioni i paraqitjes së tij mendore, e dobësisë morale me të cilat ju rriteni, dhe perceptimi i tij i rremë për natyrën e jetës - këto janë shkaqet e rezistencës ndaj rrjedhjes së brendshme të shpirtit. Se kjo është e pandërgjegjshme që asnjë pengesë logjike në fuqi të këtij argumenti, që e gjithë thellësia e psikologëve kanë treguar. Cili njeri është me të vërtetë i vetëdijshëm për të gjitha proceset e pavullnetshme që ndodhin brenda tij? Kush është i vetëdijshëm për mekanizmin e ndërlikuar të proceseve të tij mendore, të cilat me të cilin ushqimi i tij është asimiluar dhe tretur, i qarkullimit të gjakut të tij, i shpërndarjes arteriale e ushqimit të çdo organi trupor? Të gjitha këto janë thjesht procese të pavullnetshme: në një shkallë të madhe kështu janë rezistenca e tij në jetë. Njeriu e ka rrethuar veten me një guaskë të kristalizuar të paragjykimeve dhe fantazive të keq-konceptuara, një forcë e blinduar, që nuk mundëson hyrjen e dritës të jetës. Çfarë çudie ai ke? Çfarë çudie është që ai është aq i sëmurë dhe i pafuqishëm, i dobët e i varfër? Pse duhet të ketëpapritura që individi mesatar është aq i paaftë për t'u marrë me jetën?

Dy Hapat e para për Shëndetin:

       Hapi i parë drejt lirisë dhe shëndetit është një realizim i vetëdijshëm i rezervuarit të madh shpirtëror, në të cilën ne jetojmë, lëvizim dhe jemi. Përpjekja e përsëritur intelektuale për të bërë këtë pjesë përbërëse të opinionit mendor të dikujt mbi jetën automatikisht prishet apo shkrin diçka në guaskën e vështirë të papërkulur të mendjes. Dhe pastaj jeta dhe shpirti derdhen me bollëk. Shëndeti spontanisht lind, dhe një jetë e re fillon si pika e parë pëson këtë ndryshim radikal. Për më tepër, kjo do të duket që mjedisi i tërheq vetëm ata njerëz të cilët mund të ndihmojnë në mënyra të ndryshme, dhe pikërisht ato pajisje të jetës që mezi po priteshin.
        Hapi i dytë shtrihet në një drejtim pak të ndryshëm. Rregullimi i frymëmarrjes - një proces mjaft i thjeshtë. Frymëmarja domosdoshmërisht rrjedh në postulatet në vijim. Nëse jeta është - të gjitha për një, të gjitha të përzemërta dhe të gjitha të përhapura, çfarë është më e arsyeshme që ajri futet më shumë në frymë nga një moment në tjetrin dhe duhet të ngarkohet më shumë me vitalitet? Proceset tona të frymëmarrjes, pra, ne duhet të rregullojmë frymwmarrjen në përputhje me rrethanat. Ne mendojmë se jeta është parimi aktiv në atmosferë. Gjatë praktikës së kësaj frymëmarrje ritmike, në periudha të caktuara të ditës, nuk duhet të jetë e fuqishme duke e detyruar mendjen, që të mos ketë mbingarkim të vullnetit. Ne e lëmë frymën të rrjedhi në kohë dhe të numërojmë mendërisht shumë ngadalë ... një, dy, tre, katër. Pastaj ne e nxjerrim atë me numërim të njëjtë. Kjo teknikë është themelore dhe e rëndësishme që ritmi fillestar, qoftë të jetë katër apo dhjetë numërime apo ndonjë numër tjetër i përshtatshëm, duhet të jetë ruajtur. Sepse është vetë rritmi i cili është përgjegjës për thithjen e lehtë të vitalitetit, dhe përshpejtimi i fuqisë hyjnore brenda nesh.

Ritmi:

      Ritmi i pandryshueshëm është manifestuar kudo në univers. Është një proces i gjallë pjesë e të cilit lëvizin dhe rregullohen në përputhje me ligjet ciklike. Shikoni Diellin, Yjet, dhe Planetet. Të gjitha lëvizin me hirin e krahasueshëm, me një ritëm në kohën e tyre të paepur. Këtë ritëm vetëm njerëzimi e ka humbur, në injorancën e tij nga vetë-vetëkënaqësia, larg nga ciklet hyjnore të gjërave. Ne kemi ndërhyrë në procesin ritmik natyrshëm në natyrë. Dhe me trishtim kemi paguar për këtë! Prandaj në përpjekje për të akorduar veten edhe një herë për funksionimin inteligjent të energjisë shpirtërore përmes mekanizmit të natyrës, në përpjekje, jo verbërisht për të kopjuar, por me inteligjencë për të aplikuar metodat e saj. Prandaj, bëni frymëmarrje ritmike në kohë të caktuar fikse të ditës, kur ju jeni të lirë dhe nuk ka mundësi për t’u shqetësuar.
     Kultivoni mbi të gjitha artin e relaksimit. Mësoni për të trajtuar çdo muskul të trupit nga gishti i këmbës deri në kokë kur ju shtriheni në shtrat në banesën tuaj. Bëjeni atë me qëllim dhe clironi tensionin dhe të relaksoheni nga kontraktimet tuaja. Mendonigjaku të përgjigjet në komandën tuaj dhe të rrjedhi me shumicë në secilin organ, që mban jetën dhe ushqimin në secilin organ, dhe në prodhimin e një gjendje të shëndetit me ngjyra të ndezura dhe rrezatuese. Vetëm pas këtyre proceseve paraprake të cilat janë realizuar atëherë duhet të filloni frymarrjen tuaj ritmike, ngadalë dhe pa nxitim. Gradualisht kur mendja bëhet normale vetë për idenë, ku mushkëritë do të marrin ritmin në mënyrë spontane. Në pak minuta ky ushtrim do të jetë bërë automatikisht. I gjithë procesi të bëhet jashtëzakonisht i thjeshtë dhe me kënaqësi.
       Do të ishte e pamundur të mbivlerësohet rëndësia apo efikasiteti i saj. Kur mushkëritë marrin ritmin, automatikisht frymëmarrja dhe frymënxjerrja është rritmike, kështu që ato e komunikojnë frymëmarjen dhe gradualisht e zgjerojnë atë për të gjitha qelizat dhe indet përreth - ashtu si një gur që hidhni në një pishinë apo në një pellg përhap gjerësisht zgjerimin e valëzimeve në formë rrathësh koncentrikë. Në pak minuta i gjithë trupi është vibrues në unison me lëvizjen e tij. Çdo qelizë dridhet me simpati. Dhe shumë shpejt, i tërë organizmi ndjehet si të ishte një bateri e pashtershme për ruajtjen e vitalitetit. Ndjesia-duhet të jetë një ndjesi e pagabueshme. Thjeshtë ashtu si ajo është, ku ushtrimi nuk duhet përbuzur. Ky është mbi zotërimi i kësaj teknike shumë të lehtë ku pjesa tjetër e këtij sistemi qëndron. Masterizojeni këtë ushtrim më parë. Sigurohuni që ju mund të relaksoheni plotësisht dhe pastaj të prodhoni frymëmarrjen ritmike në pak sekonda.

Qendrat mendore dhe shpirtërore:

      Unë tani i afrohem një ideje themelore dhe shumë të rëndësishme. Kjo është paaftësia për të realizuar ose tërësisht të keni kapur rëndësinë e saj të vërtetë e cila nënvizon dështimin e vërejtur shpesh në kulturën mendore dhe në sistemet shpirtërore të shërimit. Ashtu si në trupin fizik organet janë të specializuara për kryerjen e funksiononeve të specializuara, kështu dhe në natyrën mendore dhe shpirtërore ekzistojnë qendrat dhe organet përkatëse. Pikërisht si dhëmbët, stomaku, mëlçia dhe zorrët mekanizma kaq shumë të evoluara dhe të hartuara nga natyra për tretjen dhe asimilimin e ushqimit, kështu ka qendra të ngjashme të përbërësve të tjerë të natyrës së njeriut.
      Goja merr ushqim. Tretja ndodh në stomak dhe në zorrët e vogla. Gjithashtu ekziston një aparat për shkarkimin e produkteve dhe mbeturinave. Në natyrën psikike janë edhe qendrat fokale për thithjen e fuqisë shpirtërore nga universi. Qëndrat e tjera bëjnë shpërndarjen e tij dhe qarkullimin e mundshëm. Energjia dinamike dhe hyrja e fuqisë te njeriu nuk është uniforme ose e njëjtë në shkallën vibruese. Ajo mund të jetë e tensionit shumë të lartë, në këtë mënyrë, e cila është e gatshme për t'u duruar prej saj. Brenda, pra, është një aparat i caktuar psikik ku pa dallim rrymat e energjisë kozmike mund të asimilohen dhe të treten, tensioni i tyre rritet poshtë ose rregullohet në nivele të ndryshme të njeriut. Procesi për t'u bërë të vetëdijshëm për këtë aparat psikik, duke e përdorur atë gjeneron energji, e cila është pjesë përbërëse e këtij sistemi të shërimit. Është pretendimi tim se lutja dhe metodat kundruese në mënyrë të pandërgjegjshme përdorin këto qendra të brendshme. Për këtë arsye ne do të ishim të mençur dhe shumë më efikas me qëllim që të përdorim për vet qëllimet tona fuqinë shpirtërore dhe qendrat ku kjo energji rrjedh përmes tyre. Le të quajmë këto të fundit, për momentin, organet psiko-shpirtërore, të cilat janë pesë grupet më të mëdha. Për emrin e tyre duhet, për aq sa mendja e njeriut i klasifikon dhe i rrafshon këto gjëra, më lejoni t’i jap atyre tituj jo komprometues të imagjinueshëm në mënyrë të tillë që asnjë sistem paragjykues nuk mund të ngrihet mbi të. Për hir të lehtësisë, ne mund t’i japim emrin e dytë, Shpirtit me elementët si Ajri, duke e pasuar atë me elementët e tjerë dhe duke i quajtur Zjarri, Uji dhe Toka. Për të ilustruar këtë koncept, kam riprodhuar një diagram të thjeshtë. Ky diagram tregon pozicionin dhe vendndodhjen e qendrave. Ju për një moment mund të dëshironi të kuptoni duke deklaruar se këto qendra janë fizike në natyrë dhe në pozicion (edhe pse mund të ketë paralelizma të gjëndrave endokrine). Ato ekzistojnë në pjesët më të imëta shpirtërore ose psikike të natyrës së njeriut. Ne edhe mund t'i shqyrtojmë ato, jo si vetë realiteti, por si simbole të realitetit të madh, shëlbuese dhe me simbole. Nën kushte të caktuara mund të bëheni të vetëdijshëm për to në të njëjtën mënyrë ashtu si ne mund të bëhemi të vetëdijshëm për organe të ndryshme në trupin tonë fizik. Ne shpesh flasim për arsyen që ne e vendosim në kokë, duke iu referuar emocioneve që ja dedikojmë zemrës dhe instiktet barkut. Në mënyrë të ngjashme, ekziston një korrespondencë natyrore midis këtyre qendrave dhe pjesëve të ndryshme të trupit.
                                   
        

         Kether-Shpirti, Daath-Ajri, Tiphareth-Zjarri,Yesod-Uji, Malkuth-Toka

Mendimi, Ngjyra dhe Tingulli:

Është e qartë për këtë sistem i cili ka tre motorë kryesore ose që do të thotë anë të të cilit mund të bëheni në dijeni të qendrave për t’i zgjuar ato nga gjendja e tyre në gjumë në mënyrë të tillë që të funksionojnë ashtu siç duhet. Mendimet, ngjyrat, dhe tingujt janë tre mjetet. Mendja duhet të përqëndrohet në pozicionin e supozuar të këtyre qendrave një e nga një. Pastaj emra të caktuara të cilat janë konsideruar si shkallët vibruese duhet të intonohen dhe vibrohen. Së fundi, çdo qendër duhet që të krahasohet me të paturit e një ngjyre dhe një forme të veçantë. Kombinimi i këtyre tri agjencive gradualisht zgjon qendrat nga gjendja latente e tyre. Ngadalë ato stimulohen në funksionimin e secilës sipas natyrës së vet, dhe lind një rrymë e energjisë së spiritualizuar e cila  rrit fuqinë në mendje dhe në trup. Kur, në fund të fundit, operacioni i tyre bëhet i përhershëm dhe i stabilizuar, fuqia shpirtëroreato gjenerojnë mund të drejtohet me vullnet për të shëruar sëmundje të ndryshme dhe sëmundje të natyrës si psikologjike ashtu edhe fizike. Kjo energji gjithashtu mund të komunikohet me shtrimin e thjeshtë të duarve në një person tjetër. Thjesht duke menduar në mënyrë të vendosur dhe me qëllim, energjia, për më tepër, mund të komunikohet nga një mendje telepatike ose të transmetohet me anë të hapësirës për personin tjetër disa milje larg - objektet në hapësirë janë në gjendje të ndërveprojnë me këtë energji  pa asnjë ndërprerje ose pengesë për kalimin e saj.

Sfera Kurorë:

     Para së gjithash, pozicioni i qendrave, siç tregohet në diagram, duhet të mësohet përmendësh. Ato janë të stimuluara në aktivitet ose kur jeni ulur drejt ose ndërkohë kur jeni shtrirë në shpinë në një gjendje qetësie të përkryer. Duart mund të qëndrojnë në prehër, ose në mënyrën tjetër, me gishtat të kryqëzuara, lejohet që duart të shtrihen lirshëm poshtëpleksusin diellor. Qetësia e mendjes duhet të jetë e detyruar, dhe duhet të jeni disa minuta të përkushtuar në frymëmarrjen ritmike e cila duhetrezultojë në ndjesi të një gurgullime të butë duke luajtur mbi diafragmë. Pastaj imagjinoni mbi rajonin në kurorë të kokës një top apo një sferë të ndritshme të dritës së bardhë. Me fuqinë e imagjinatës të imagjinoni sferën e dritës. Por detyrimi do të rezultojë në zhvillimin e tensionit neuromuskular, dhe kjo do të humbi në fundin tonë. Le të bëhet në heshtje dhe me lehtësi. Në qoftë se mendja endet, në të vërtetë ashtu si ajo do, atëherë prisni një moment ose dy dhe butësisht ta koncentroheni përsëri në ushtrim. Në të njëjtën kohë vibroni apo recitoni fjalën Eheieh, e shqiptuar Eh-huh-yeh. Pas disa ditësh praktikë do të bëhet shumë e lehtë të imagjinohet emri vibrues mbi kokë në të ashtuquajturën qendër e Shpirtit. Ky është qëndrimi i mjetit ose lënia në hije e hyjnisë në secilin prej nesh, themeli shpirtëror i vetes të cilat ne të gjithë mund të tërheqim mbi të. Eheieh do të thotë fjalë për fjalë Unë jam, dhe kjo qendër përfaqëson Unë jam vetëdija brenda. Efekti i drejtuar në këtë mënyrë mendërisht të kësaj dridhje është për tu shtrirë në qendër në aktivitetin dinamik. Kur një herë kjo dridhje fillon të vibrohet dhe rrotullohet në dritë dhe ndjehet në brendësi dhe në personalitet. Të pamasa ngarkesat e fuqisë shpirtërore bëjnë rrugën e tyre në tru, dhe i tërë trupi ndihet plot me vitalitet dhe jetë. Edhe majat e gishtave reagojnë në zgjimin e sferës kurorë me një ndjesi të zbehtë shpimi në fillim. Emri duhet të intonohet gjatë disa javëve të para të praktikës në një audio të moderuar dhe me ton të lartë zëri. Kur është fituar aftësia, atëherë vibrimi mund të praktikohet në heshtje, emri të imagjinohet dhe mentalisht të vendoset në qendër të kokës. Nëse mendja tenton të endet, përsëritja e shpeshtë e vibrimit do të gjendet si një ndihmë e madhe për koncentrimin.

Qendra e Ajrit:

      Duke lënë mendjen të pushojë këtu për rreth pesë minuta, kur drita do të shihet me shkëlqim dhe me xixëllima, imagjinoni që kjo dritë lëshon një bosht të bardhë poshtë përmes kafkës dhe trurit, duke ndaluar në fyt. Këtu kjo dritë zgjerohet për të formuar një top të dytë drite, e cila duhet të përfshijë një pjesë të madhe të fytyrës, në brendësi dhe duke përfshirë edhe vetullat. Në qoftë se laringu është konceptuar që të jetë qendra e sferës, atëherë distanca prej saj në rruazat e qafës në pjesën e pasme të qafës do të jetë afërsisht rrezja. Natyrisht ky dimension do të ndryshojë në njerëz të ndryshëm. Një teknikë e ngjashme duhet të ndiqet me këtë sferë, të cilat ne e emërtojmë qendra e Ajrit, siç merret me një qendër të mëparshme.
Kjo dritë duhet të jetë e fuqishme dhe gjallërisht e formuar si një sferë xixëlluese e dritës të ndritshme të bardhë, e ndritshme dhe me ngjyra të ndezura nga brenda. Emri që do të vibrohet është Zoti Perëndi - i theksuar si Yuh-KKSHA-voh Eh-Loh-heem.
       Njëra fjalë ose të dyja fjalët nuk mund të jenë gabim në këtë pikë në lidhje me emrat e dhënë. Në të vërtetë ato janë emra që atribuoheshin në pjesë të ndryshme të Dhjatës së Vjetër Perëndisë. Shumëllojshmëria dhe variacioni i këtyre emrave janë atribuar funksioneve të ndryshme Hyjnore. Kur vepron në mënyrë të caktuar. Ajo është përshkruar në skribët biblike me nga një emër. Kur jeni duke bërë diçka tjetër, një tjetër emër më i përshtatshëm për veprimin e tij është përdorur. Sistemi që po përshkruaj tani ka rrënjët e saj në traditën mistike hebraike. Shpikësit e saj të lashtë ishin njerëzit e aspiratave të lartësuara fetare dhe gjeniale. Kjo është pritur që një paragjykim fetar ishte parashikuar nga ana e tyre të këtij sistemi psikologjik shkencor. Por kjo duhet të shpjegohet se për qëllimet tona të sotme ky sistem nuk ka konotacion fetar i cili nënkuptohet nga përdorimi im i këtyre emrave hyjnore biblike. Çdokush mund të përdori ato pa u afiluar në shikime të lashta fetare nëse ndonjëri është jehudi, i krishterë, hindu, budist apo ateist. Ky është një sistem thjesht empirik i cili është i suksesshëm përkundër skepticizmit ose besimit të operatorit. Ne sot mund të marrim parasysh këta emra të shenjtë në një dritë krejtësisht të ndryshme dhe praktike. Ato janë celësat e përbërësve të ndryshme të natyrës së njeriut, hapja e portave në këtë mënyrënivele të asaj pjese të psikikës nga të cilat normalisht ne jemi pavetëdije. Ato janë shkallët vibruese ose vulat simbolike të qendrave psikofizike që ne po përshkruajmë. Përdorimi i tyre si keynotes dridhës zgjon aktivitetin e qendrave me të cilat shkalla e tyre është në simpati, dhe përcjell për ndërgjegjen tonë disa njohje nga disa nivele të anës shpirtërore të pavetëdijshme të personaliteteve tona. Prandaj rëndësia aktuale fetare nuk na shqetëson. As përkthimi i tyre literal. Për tu referuar përsëri në qendrën e ajrit në fyt, lerini tingujt dridhës të intonohen disa herë, derisa ekzistenca e tyre është njohur dhe ndjerë si një përvojë e caktuar ndijore në mënyrë të qartë. Nuk ka asnjë gabim është thjesht ndjesia e zgjimit të saj. Rreth të njëjtës gjatësi kohe duhet të shpenzohet forma e saj dhe të pasohet në qendrat e tjera ashtu si ju jeni kushtuar meditimit të sferës kurorë. Kjo periudhë ka kaluar, le të futemi në thellësinë e vetes, me ndihmën e imagjinatës, në një bosht të dritës.

Qendra e Zjarrit:

      Zbresim në rajonin e pleksus diellor, vetëm nën kafazin e kraharorit rreth zonës së stomakut, ku boshti zgjerohet herë herë për të formuar një sferë të tretë. Kjo është qëndra e  zjarrit. Shpërndarja e zjarrit në këtë qendër është veçanërisht e përshtatshme, për zemrën që është e lidhur me natyrën tejet emocionale, me ndjenjën e dashurisë dhe ndjenjat më të larta. Sa shpesh kemi folur për pasionin e zjarrtë, dhe zjarrin e dashurisë, e kështu me radhë? Diametri i kësaj sfere e ambientit kardiak duhet të jetë e tillë e shtrirë nga pjesa e përparme dhe prapme e trupit. Këtu vibrohet emri Jehova Eloah Ve-Daas, shqiptohet si Yuh-Hoh-voh Eh-Loh ve-dah-ahs. Kini kujdes se intonacionvibrues duhet të jetë e formuar në sferën e bardhë. Nëse kjo është bërë, në të njëjtën kohë një rrezatim i ngrohtësisë do të ndihet të zërë fill në këtë qendër, butësisht stimulon të gjitha pjesët dhe organet në lidhje me të. Disa studentë janë ankuar se emri hyjnor i mësipërm është tepër i gjatë dhe i vështirë të shprehet. Pas disa eksperimentimesh, këtë emër e kam zëvendësuar me emrin gnostik IAO për fjalën hebraike. Të dy këto emra janë atribuar, në mënyrë kabalistike, në Sephirah Tiphareth në Pemën e Jetës, dhe kështu janë njëlloj të vlefshme. Unë kam gjetur që ky emër të jetë po aq efektiv sa emri hebraik, dhe në praktikën time të këtij meditimi i kam zëvendësuar përherë njëra me tjetrën. IAO duhet të shqiptohet eee-(si në kyç) ah-oh, ngadalë dhe me energji. Në të vërtetë, është më e thjeshtë të vibroni këtë emër pothuajse çdo emër tjetër, dhe dridhja që ky emër prodhon është i qartë dhe i fortë. Nga funksionet e mendjes brenda dhe përmes trupit, duke qenë bashkë-gjerë me të, aftësitë mendore dhe emocionale po kështu stimulohen nga rrjedha dinamike e energjisë nga qendrat. Pengesa të vështira dhe të shpejtangrihen midis vetëdijes dhe ndjenjave, dhe një ndarje e blinduar e cila pengon shprehjen tonë të lirë dhe pengon zhvillimin shpirtëror, ngadalë do të tretet. Për sa kohë vazhdoni, dhe praktikoni, mund të zhduken plotësisht dhe personaliteti tuaj gradualisht arrin integrimin dhe tërësinë. Kështu përhapet shëndeti për çdo funksion të mendjes dhe trupit dhe lumturia rezulton si një bekim i përhershëm.

Qendra e ujit:

      Vazhdon boshti poshtë nga pleksusi diellor për në rajonin e legenit, në rajonin e organeve gjeneruese. Edhe këtu, një sferë rrezatuese duhet që të visualizohet afërsisht në të njëjtat përmasa si ajo më lartë. Këtu gjithashtu një emër duhet për tu intonuar në mënyrë për të prodhuar një dridhje të shpejtë në qelizat e molekulave të indeve në këtë rajon. Shaddai El Chai duhet theksuar Shah-di El Chi (mos harroni ch është grykore). Mendja duhet të lejohet të ndalet në formulimin imagjinativ për disa minuta, visualizoni sferën e ndritshme të bardhë. Dhe çdo herë mendja endet nga një madhështi e tillë, si në fillim ajo është e detyruar për ta bërë këtë sferë, lereni atë butësisht të marë prapa nga vibracionet e përsëritura dhe të fuqishme të emrit. Kjo mund të jetë një ndjesi frike se kjo praktikë mund të zgjojë apo të stimulojë ndjenjat seksuale dhe emocionet në mënyrë të panevojshme. Në ata persona te të cilët një konflikt seksual është ndezur një prekje e tillë është e drejtë dhe legjitime. Në fakt, megjithatë, frika është e pabazë. Për soditjen e qendrës të ujit një sferë e dritës të bardhë lidhet me një bosht të qendrave më të larta e më shumë shpirtërore vepron më tepër në një mënyrë më qetësuese. Dhe në të vërtetë stimulimi seksual mund të hiqet, jo nga represioni injorant dhe dritëshkurtër, por me qarkullimin e energjive të tilla përmes sistemit me anë të kësaj praktike. Një proces i plotë dhe i gjerë i lartësimit, Alkimik pothuajse në fakt, në këtë mënyrë mund të nxitet. Kjo nuk duhet të interpretohet si e legjitimuar në evitimin e problemit seksual.

Qendra e Tokës:

        Hapi i fundit është edhe një herë të kujtoj boshtin që zbret nga sfera riprodhuese, duke lëvizur poshtë nëpër kofshët dhe këmbët deri sa ajo prek shputat e këmbëve. Kjo dritë zgjerohet nga një pikë përafërsisht nën kyçin e këmbës, dhe formon një sferë të pestë. Ne e kemi quajtur këtë qendër e Tokës. Lereni mendjen të formulojë këtu pikërisht si më parë një sferë të ndritshme verbuese në të njëjtën madhësi si sferat e tjera. Vibroni emrin Adonai ha-Aretz si Ah-DOH-ni hah-Ah-RETZ. Disa minuta pasi është përdorur për zgjimin e kësaj qendre nga mendimi fiks dhe mendimi i qëndrueshëm dhe me dridhje të përsëritura të emrit, pastaj bëni pauzë për një kohë të shkurtër. Përpiquni për të vizualizuar në mënyrë të qartë të gjithë boshtin e dritës të argjendtë, të dekoruar si me pesë diamante të mrekullueshëm me madhështi të pakrahasueshme, që shtrihen nga maja e kokës deri te thembrat e këmbëve. Por disa minuta do të mjaftojnë për të dhënë realitetin në këtë koncept, duke sjellë një realizim të gjallë të forcave të fuqishme të cilat, duke luajtur mbi personalitetin, janë asimiluar eventualisht në sistemin phychophysical pas transformimit të tyre dhe kalimit nëpër qendrat imagjinative. Kombinimi i frymëmarrjes ritmike me vizualizimin human e të mirë të fuqisë nëpërmjet boshtit të dritës ose të Shtyllës së Mesme, siç është quajtur gjithashtu, prodhon rezultatet më të mira.

Korrespondenca e Ngjyrave:

      Aftësi dhe familjaritet janë fituar në formulimin e qendrave, një shtesë në teknikë mund të jetë bërë. Më parë unë u shpreha se ngjyra ishte një konsideratë shumë e rëndësishme kur kjo teknikë është lidhur. Secila qendër ka një atribuim të ngjyrave të ndryshme, edhe pse kjo është mençuri për një kohë të gjatë që përmbahen nga përdorimi i çdo ngjyre tjetër e cila është e bardhë. Për shpirtin apo për qendrën kurorë atribuhoet ngjyra e bardhë. Kjo është ngjyra e pastërtisë, shpirtit, hyjnisë, dhe kështu me radhë. Ajo përfaqëson, jo aq shumë përbërjen e njeriut, por një Parim universal dhe kozmik që mbulon tërë njerëzimin. Si ne të zbresim në bosht, megjithatë, ngjyrat ndryshojnë. Ngjyra Lejla i atribuohet qendrës së Ajrit ose fytit, dhe kjo ngjyrë paraqet veçanërisht aftësitë mendore - ndërgjegjen njerëzore si të tillë. Në qendrën e zjarrit, e kuqja është një shoqërim i qartë që nuk kërkon asnjë koment të mëtejshëm. Bluja është ngjyra që i referohet qendrës të Ujit; ajo është ngjyra e paqes, qetësisë dhe paqes, fshehja e forcës të madhe dhe burrërisë. Me fjalë të tjera, paqja e saj është paqja e fuqisë dhe pushtetit në vend të inercisë së thjeshtë e dobësisë.
        Së fundi, ngjyra e përmendur në qendrën më të ulët të Tokës është e thjeshtë, ngjyra të pasura të thella të tokës vetë, themeli mbi të cilin ne pushojmë. Nga kjo përmbledhje shumë e shkurtër dhe koncize, do të shihet se secila prej këtyre qendrave ka një specie të afinitetit ose simpati me një përbërës të ndryshëm shpirtëror. Një qendër është veçanërisht simpatike ose shoqërohet me emocionet dhe ndjenjat, përderisa një tjetër ka patjetër një paragjykim intelektual. Për këtë arsye ajo ndiqet logjikisht, dhe përvoja e tregon këtë fakt, se aktiviteti i tyre i ekuilibruar dhe stimulimi zgjon një reagim të këndshëm në çdo pjesë të natyrës së njeriut. Dhe ku sëmundja manifestohet në trup është e drejtpërdrejt për shkak të disa mospërshtatjeve ose sëmundjeve psikike, atëherë veprimtaria e qendrës të duhur duhet të preket disi në një mënyrë të dëmshme. Stimulimi i saj me zë dhe me ngjyra, ka tendencë për të nxitur parimin përkatës psikik dhe në këtë mënyrë të shpërndajë mospërshtatjen. Herët ose vonë një reagim është i detyruar fizikisht në zhdukjen e sëmundjes, dhe ndërtimin konsekuent të qelizave dhe indeve të reja - paraqitja e vetë shëndetit.
2. Ne qasemi në një fazë të mëtejshme dhe të rëndësishme në zhvillimin e teknikës të Shtyllës së Mesme. Duke sjellë fuqi dhe energji shpirtërore në sistem me anë të qendrave psiko-shpirtërore, sa më të mirë jemi ne për të përdorur atë? Kjo do të thotë, që të përdorim ngjyrat në mënyrë të tillë që çdo qelizë e vetme, çdo atom, dhe çdo organ të stimulohet dhe gjallërohet deri në atë lumë dinamik? Për të filluar me ngjyrat, ne do të hedhim mendjen lart në sferën kurorë përsëri, duke imagjinuar që kjo qendër të jetë në një gjendje të aktivitetit të fuqishëm. Kjo është, ajo qendër që rrotullohet me shpejtësi, në thithjen e energjisë shpirtërore nga hapësira në lidhje me shëndetin, duke e transformuar atë në një mënyrë të tillë që të bëhet e disponueshme për përdorim të menjëhershëm në çdo aktivitet njerëzor. Paramendoni pastaj se të tilla rrjedhje energjie transformohen, si lumë, poshtë në anën e majtë të kokës, nga krahu i majtë i trungut dhe këmba e majtë. Ndërsa aktualisht merrni frymë ngadalë duhet të nxirret në një ritëm të përshtatshëm. Sa më e ngadaltëjetë frymëmarrja, duhet të imagjinoni se tanishme energjia jetike kalon nga tabani i këmbës të majtë në këmbën e djathtë, dhe gradualisht të ngjitet në anën e djathtë të trupit. Në këtë mënyrë kjo energji të kthehet tek burimi nga i cili është lëshuar, qendra kurorë, burimi njerëzor i gjithë energjisë dhe vitalitetit, një qark i mbyllur elektrik në këtë mënyrë është krijuar. Natyrisht ky qarkullim është visualizuar në mënyrë të vazhdueshme brenda trupit dhe jo si udhëtim nëpër periferi të formës fizike. Ky është, si të thuash, dhe qarkullimi i brendshëm psikik më tepër se një qarkullim thjesht fizik.

Stimulimi i Qarkullimit:

       Le të këtë qarkullim, pas vendosjes në mënyrë të vendosur nga mendja, le të rrjedhi në mënyrë të barabartë me ritmin e frymëmarrjes për disa sekonda në mënyrë që qarku ka përshkuar rreth gjysmën e trupit një herë - apo edhe më shumë, në qoftë se ju dëshironi. Pastaj përsëriteni këtë ushtrim në një drejtim pak të ndryshëm. Visualizoni rrjedhën jetike duke lëvizur nga qendra kurorë mbi kokë poshtë para fytyrës dhe trupit. Pasi u kthyet prapa nën shputën e këmbëve, ky vizualizim ngrihet në pjesën e pasme në një rrip mjaft të gjerë vibrues të energjisë. Kjo, gjithashtu duhet të shoqërojë thithjen dhe ajrin te shpirti, dhe gjithashtu duhet të vazhdojë të paktën në gjashtë rrathë të plotë. Efekti i përgjithshëm i këtyre dy lëvizjeve do të jetë për të vendosur brenda dhe për formën fizike një formë vezake që të qarkullojë në substancë dhe në fuqi. Që energjia shpirtërore të trajtohet me këtë teknikë është jashtëzakonisht dinamike dhe kinetike, kjo energji rrezaton në çdo drejtim, përhapet jashtë në një distancë të dukshme. Ky është rrezatimi i cili formon, ngjyrat dhe informon sferën vezake në një ndjesi që nuk është fqinje me formën apo dimensionin e kornizës fizike. Perceptimi i përgjithshëm dhe përvoja e ka atë ndjesi që sfera e ndritshme e dritës dhe magnetizmi shtrihet jashtë në një distancë pak a shume identike me gjatësinë vepruese. Dhe kjo energji është në këtë atmosferë, siç e quajmë ne, ku njeriu fizik ekziston më tepër si një kernel brenda një arre. Forca qarkulluesë e energjisë e pranuar në sistem nga ushtrimet mendore është e barasvlefshme me ngarkimin e saj në një shkallë të konsiderueshme në çdo pjesë të natyrës së saj me jetën dhe me energjinë. 
     Natyrisht kjo është e detyruar të ushtrojë një ndikim të konsiderueshëm, aq sa shëndeti i përgjithshëm është i lidhur, mbi "kernelin" e mbyllur brenda. Metoda e fundit e qarkullimit të energjisë ngjan me veprimin e një shatërvani. Ashtu si uji drejtohet ose del nga një tub deri në planet e më siperme, dhe bie me spërkatje në të gjitha anët, kështu vepron pushteti i drejtuar nga ky qarkullim i energjisë. Hidheni mendjen poshtë në qendër të Tokës, duke imagjinuar që mendja të jetë kulmi i të gjithë të tjerëve, ena e pushtetit, depo dhe terminali i forcës hyrëse vitale. Imagjinoni se kjo fuqi ngjitet, ose është tërhequr apo thithur lart nga tërheqja magnetike e qendrës të Shpirtit mbi kurorën e kokës. Fuqia ngjitet në bosht dhe pastaj bie poshtë brenda kufijve të atmosferës vezake. Kur kjo energji ka zbritur në këmbët ajo është mbledhur përsëri së bashku dhe është e përqendruar në qendrën e tokës dhe përgatitet për të operuar në bosht përsëri. Si më parë, qarkullimi i burimit të energjisë duhet të shoqërojë një ritëm të caktuar të frymëmarrjes dhe frymënxjerrjes. Me këto mjete, forca shëruese është e shpërndarë në çdo pjesë të trupit. Asnjë atom i vetëm apo qelizë e vetme në çdo organ ose gjymtyrë nuk është lënë jashtë nga ndikimi i fuqisë së saj shëruese rigjeneruese. Qarkullimi i përfunduar, mendja mund të lejohet të ndalet në idenë e sferës të dritës shpirtërore dhe duke shëruar në cilësi, përreth të gjithë trupin. Vizualizimi duhet të bëhet sa më i gjallë dhe po aq i fuqishëm sa është e mundur. Ndjesia, pas formulimit të pjesshëm ose të plotë të atmosferës në mënyrë të përshkruar, është kështu e shënuar dhe e caktuar që të jetë mjaft e pagabueshme. Në radhë të parë është e shoqëruar nga një ndjenjë ekstreme e qetësidhe vitalitetit dhe vetëpërmbajtjes, ashtu si mendja është e qetë. Trupi, krejtësisht i qetë në një gjendje të relaksimit, ndihet në të gjitha pjesët e ngarkuara tërësisht dhe përshkohen nga energjia e gjallë e jetës. Lëkura mbi të gjithë Trupin do të vjellë simptomat, e shkaktuar nga intensifikimi i jetës brenda trupit, nga një shpim i butë dhe nga një ngrohtësi. Sytë do të bëhen të qartë dhe të ndritshëm, lëkura merr një shkëlqim të freskët të shëndetshëm, dhe çdo aftësi, mendore, emocionale dhe fizike, zgjerohet në masë të madhe.

Fokusimi i Energjisë:

        Ky është momenti kur, duhet të ketë ndonjë çrregullim funksional në çdo organ ose gjymtyrë, vëmendja duhet të drejtohet dhe të fokusohet në atë pjesë. Rezultati i këtij fokusi të vëmendjes drejton rrjedhjen e energjisë mbi ekuilibrin e përgjithshëm të sapo themeluar. Organit të sëmurë i bëhet një banjë në një det të dritës dhe të pushtetit. Indet e sëmura dhe qelizat e sëmura, nën një stimul të pushtetit të tillë, gradualisht këputen poshtë dhe hidhen nga sfera personale. Revitalizimi i rrjedhjes së gjakut është në gjendje të dërgojë në atë vend ushqim të ri dhe jetë të reja në mënyrë që indet e reja, fibrat, qelizat, etj, lehtësisht mund të ndërtohen. Në këtë mënyrë, shëndeti është restauruar nga përqendrimi këmbëngulës i fuqisë Hyjnore. Ushtrojeni për disa ditë në rastin e sëmundjeve sipërfaqësore, dhe për disa muaj në rast të sëmundjeve kronike dhe të rënda, të gjitha simptomat me sukses mund të dëbohen dhe të tjera fuqi vijnë për të marrë vendin e tyre. Nuk ka shtypje të simptomeve. Eliminimi është rezultat i këtyre metodave. Edhe shpërthimet Psikogjenike në këtë mënyrë mund të shërohen. Rrymat e forcës dalin nga shtresat më të thella të ndjenjave, ku këto psikoneuroza kanë origjinën e tyre dhe ku bllokojnë energjinë nervore, parandalimin e shprehjeve spontane dhe të lira të psikikës. Rrit dëshirën seksuale, si forca vitale është quajtur në qarqet psikologjike, shkrin kristalizimin dhe barrierat e blinduara të cilat ndajnë shtresat e ndryshme të funksionit psikik. Ku sëmundjet organike janë problem që duhen sulmuar, procedura që duhet të ndiqet është paksa e ndryshme.
        (Një person duhet të vazhdojë të jetë nën kujdesin e një mjeku kompetent.) Në këtë rast një energji e konsiderueshme më e fortë e forcës është e nevojshme që do të shpërndajë plagët dhe të jenë të mjaftueshme për të vënë në lëvizje ato veprimtari sistemike dhe metabolike për formimin e indeve të reja dhe strukturën qelizore. Për të përmbushur këto kushte në një kuptim ideal një person i dytë mund të jetë i nevojshëm për të shtuar vitalitetin e tij me atë person të sëmurë icili mund të kapërcejë gjendjen e sëmurë. Një teknikë e dobishme e cila është zbuluar nga përvoja ime supreme si e suksesshme, dhe të cilën çdo person mund ta praktikojë, është parë se duhet të relaksoni plotësisht çdo ind të gjithë trupit para se të bëni teknikën e Shtyllës së Mesme.
       Pacienti duhet vendosur në një gjendje shumë të relaksuar, në të cilin çdo tension neuromuskular është testuar dhe tërhequr në vëmendjen e pacientit. Ndërgjegja atëherë është në gjendje që të eleminojë tensionet dhe të shkaktojë një gjendje të relaksuar të muskujve ose të gjymtyrëve. Unë kam gjetur një teknikë paraprake të dobishme në praktikën e manipulimit dhe masazhit kurrizor, me përzjerje të thellë dhe me një masazh me pëllëmbe me lëvizje rethore, sepse në këtë mënyrë një qarkullim i zgjeruar i gjakut dhe i limfës është prodhuar - i cili nga pikëpamja fiziologjike është gjysma e betejës të fituar. Një shkallë e përshtatshme e relaksimit të marrë, ku pacienti me këmbët e kryqëzuara mbi këmbë dhe me gishtat e tij të gërshetuara pushojnë lehtë mbi rrjetin diellor. Operatori ose shëruesi vendoset në anën e djathtë të personit dhe duhet që pacienti të mos jetë drejtë askujt - anasjelltas për në dorën e majtë - të pacientit. Vendosja e dorës së djathtë butësisht në pleksus diellor nën kokën e pacientit. Brenda pak minutash një qarkullim i lirë i magnetizmit dhe vitalitetit vendoset, dhe është lehtësisht e dallueshme si nga pacienti ashtu edhe shëruesi. Qëndrimi i pacientit duhet të jetë një perceptim absolut i fuqisë hyrëse - automatike, ku ai duhet të ketë besim të palëkundur dhe besimin e tij në integritetin dhe aftësinë e operatorit. Heshtja dhe qetësia duhet të mbahen për një kohë të shkurtër, pas heshtjes të cilin operatori kryen praktikën e Shtyllës së Mesme, ku akoma mban kontaktin e tij fizik me pacientin. Qendra e tij zgjon aktivitetin shpirtëror që të veprojë në pacientin me simpati. Një zgjim i ngjashëm është paraqitur me sferën e pacientit, dhe qendra e tij në fund fillon të veprojë dhe të hedhi një lumë të ekuilibruar të energjisë në sistemin e tij. Edhe kur operatori nuk vibron emrin hyjnor të dëgjueshëm, fuqia rrjedh përmes gishtave të tij dhe krijon një veprimtari e cila me siguri do të prodhojë disa shkallë të aktivitetit në kuadër të shërimit të pacientit. Qendra e tij psiko-shpirtërore është trazuar me dashamirësi në asimilimin aktiv dhe projektimin e forcës në mënyrë të tillë që, pa ndonjë përpjekje të vetëdijshme nga ana e tij, sfera e tij të jetë e pushtuar nga fuqia hyjnore e shërimit dhe e jetës. Kur operatori arrin në fazën e qarkullimit, ai kështu përdor aftësitë e tij të brendshme visualizuese, një fuqi e vërtetë magjike, ku rrymat  e energjisë shtojnë fluksin e energjisë jo vetëm përmes sferës së vet, por nëpërmjet pacientit të tij. Natyra e këtij raporti tani fillon të pësojë një ndryshim delikat. Ndërsa më parë ka ekzistuar një simpati e ngushtë dhe një kuadër harmonik i mendjes, e mbajtur reciprokisht, gjatë dhe pas qarkullimit të energjisë ka një bashkim të vërtetë dhe një përzjerje të dy fushave të energjisë. Ato bashkohen për të formuar një sferë të vetme të vazhdueshme ku shkëmbimi dhe kalimi i energjisë vitale do të vazhdojë. Kështu operatori, ose psikologjia e tij ose vetja shpirtërore, është në gjendje hyjnore saktësisht se çfarë duhet të jetë projektimi i mundshëm i tanishëm i tij, dhe pikërisht aty ku duhet të drejtohen. Një numër i këtyre trajtimeve përfshirë bashkëpunimin dhe trajnimin e pacientit në përdorimin e Metodave mendore me siguri duhet të shkojë tani në zbutjen e gjendjes së mëparshme. Herë pas here, fanatizmi mbi të gjitha do të largohej, dhe me metodat mjekësore dhe manipuluese të dobishme mund të jenë kombinuar me metodat mendore të përshkruara për të lehtësuar dhe përshpejtuar shërimin. Edhe pse e kam theksuar shërimin e sëmundjeve fizike më sipër, nuk mund të insistoj për këtë metodë më të fuqishme e cila është e përshtatshme për aplikim në një mori problemesh të tjera. Ky përshkrim i teknikës do të gjendet adekuate për të gjitha situatat e tjera të cilat mund të vijnë para studentit. Nëse do të jetë për një problem të varfërisë, të zhvillimit të karakterit, vështirësive sociale ose martesore - dhe në fakt për çdo lloj problemi tjetër për të cilin mund të mendoni kjo teknikë është e vlefshme.

Përsëritje: Masat Paraprake:

         Përsëritja është shpesh e paçmueshme si në mësimdhënie ashtu dhe në mësimin e lëndëve të reja. Prandaj disa përmbledhje të proceseve të ndryshme të përfshira në praktikën e Shtyllës së Mesme do të ndihmojnë për të sqaruar disa nga çështjet e parashtruara. Dhe unë duhet për të shtuar një shqyrtim të mëtejshëm i cili do të ndihmojë për ta bërë të gjithë metodën më të efektshme, shtrirjen e saj deri në një plan të lartë të kuptuarit dhe të arritjes shpirtërore. Ky hap i fundit do të mundësojë që studenti të thërasë në operacion faktorë dinamikë brenda psikikës njerëzore e cila do të ndihmojë në prodhimin e rezultatit të dëshiruar.
Hapi i parë, siç e kemi parë, është një ushtrim psiko-fizik. Studenti duhet të mësojë se si të çlodhet, si të liroj kthetrat kronike të tensioneve neuromuskulare në trupin e tij. Çdo tension të pavullnetshëm në çdo grup të muskujve apo indeve në çdo zonë të trupit duhet të ngrihen brenda fushëveprimit të vetëdijes së tij të ndërgjegjshme. Ndërgjegjësimi është çelësi magjik me të cilën tensioni i tillë vërtetë mund të shkrihet dhe tretet. Vetëm një praktikë shumë e vogël është e nevojshme për këtë ushtrim, dhe aftësia merret shumë lehtë. Përfundimi i rëndësishëm pas relaksimit fizik është se mendja vetë në të gjitha departamentet e saj dhe pasojat e veta i nënshtrohet një relaksimi të ngjashëm. Tensioni psikik dhe shtangësia somatike janë pengesa të mëdha për realizimin e gjithëpranimit të trupit të Perëndisë. Këto pengesa  në të vërtetë e parandalojnë mendjen që të bëhet e vetëdijshme për gjithnjë në prani të fuqisë së jetës, varësinë e mendjes me - edhe identitetin e saj të fundit me - Mendjen Universale, pavetdijen kolektive. Mendja eleminon pengesat e vogla, dhe jeta rrjedh nëpërmjet organizimit të saj të gjerë, pothuajse menjëherë që ne jemi të ndërgjegjshëm me parimin dinamik dhe në këtë mënyrë përhapet dhe përshkon të gjitha gjërat. Ky hap është pa dyshim e gjithë-faza e rëndësishme në zbatimin e këtyre teknikave psiko-shpirtërore. Pasi duke u bërë të vetëdijshëm për procedurën paraprake logjike duhet që të zgjojmë qendrat e brendshme shpirtërore të cilat mund të trajtojnë, si të thuash, këtë pushtet me tension të lartë dhe në transformimin e saj në një cilësi të paaftë të njeriut. Ndoshta mënyra më e lehtë për të krijuar këtë clirim duhet që të krahasoni pjesën shpirtërore të njeriut si një radio marrëse. Instrumenti duhet së pari të fillojë me energjinë ose me baterinë ose me ndezjen kryesore e cila të punojë. Pasi pushteti rrjedh nëpërmjet saj, atëherë pjesa tjetër e mekanizmit të ndërlikuar e instalimeve elektrike, transformatorëve, kondensatorëve, tubave dhe antenave janë në gjendje që të jenë në punë. Kështu funksionon edhe me njeriun. Ne mund të akordojmë veten në Infinit më lehtë përmes mekanizmit të ndezjes së dritave të qendrave të brendshme, tuba radio vetë njeriu. Kur radioja është operative, atëherë energjia hyjnore mund të jetë lëshuar përmes dhe të jetë e vendosur në mënyra të ndryshme, deri sa të dyja si trupi ashtu dhe mendja tw bëhen fuqishëm të gjallëruar dhe të fortë me energji shpirtërore.

Formula e Betimit:

     E gjitha kjo është thjesht përgatitore. Një radio e caktuar mund të ndizet, dhe kondensatorët dhe transformatorët dhe antenat të jenë në operacion të përsosur - por cfarë është ajo që ne duam të bëjmë me të? Pra edhe këtu. Ne kemi nevojë për detaje më të holla. Sëmundja është e pranishme. Apo ne kemi tipare të padëshirueshme morale apo mendore - ose jo këto cilësi. Ne kemi një mënyrë që të ngrejmë mendjen tonë, në shfrytëzimin e kësaj energjie shpirtërore, ku dëshira e zemrës sonë automatikisht realizon veten dhe praktikisht të mos kemi përpjekje në gjithcka. Dëshira, dëshira e zemrës, qëllimi që duhet të arrihet, duhet të mbahet në mënyrë të vendosur në mendje, duke gjallëruar pushtetin Hyjnor, por e sjellë përpara në univers nga intensiteti i zjarrtë të gjithë lartësimin emocional që ne jemi të aftë të realizojmë. Prandaj Lutja është e domosdoshme. Lutja, jo thjesht si një peticion për disa Perëndi jashtë në univers, por lutja e konceptuar si stimul shpirtëror dhe emocional e llogaritur për të sjellë një identifikim me ose realizimin e vetë Hyjnisë tonë, Lutja, sinqerisht, e ndërmarrë, do të mobilizojë të gjitha cilësitë e vetes, dhe entuziazmin e brendshëm që ajo do të zgjojë do të përforcojë punën e bërë më parë. Kjo do të bëjë një sukses pothuajse me një rezultat të pagabueshëm. Sepse në një rast të tillë, suksesi jo për shkak të një përpjekje të vetes njerëzore, por për shkak të Perëndisë që sjell këtë rezultat. Entuziazmi dhe lartësimi emocional i mundësojnë një personi për të realizuar Hyjninë brenda vetes së tij, e cila është faktori shpirtëror që sjell dëshirat tona për përmbushje të menjëhershme dhe të plotë. Por unë pyes nëse lutja e varietetit joemocional a ka ndonjë vlerë këtu? Kjo pyetje me gjak ftohtësi nuk gjen vend në kuadër të aftësive më të larta të arritjeve shpirtërore. Një metafizik i lashtë një herë tha: "ndizeni veten tuaj duke u lutur." Këtu është e fshehta. Ne duhet të lutemi në mënyrë të tillë që e gjithë qenia tonë të bëhet flakë me një intensitet shpirtëror para të cilave asgjë nuk mund të qëndrojë. Të gjitha iluzionet dhe të gjitha kufizimet të veniten plotësisht para se të këtë entuziazëm. Kur shpirti fjalë për fjalë digjet lart, identiteti shpirtëror me Perëndinë është arritur. Atëherë dëshira e zemrës është kryer pa përpjekje - sepse Perëndia e bën këtë. Dëshira bëhet fakti - objektiv, fakt i jashtëzakonshëm, për t’i parë të gjitha. Atëherë cfarë lutje, duhet të jenë përdorur për të hequr mendjen nga ky intensitet, për të zgjuar entuziazmin emocional për të cilën është thënë: "ndizni veten duke u lutur"? Se me fjalë duhet të jetë një problem që duhet zgjidhur çdo gjë për vetë. Çdo burrë dhe cdo grua ka disa ide në lidhje me lutjen që, kur lutja të jetë e qëndrueshme, do të nxit atë realizim të brendshëm. Disa njerëz do të përdorin një poemë e cila ka pasur gjithmonë efektin e exaltimit të tyre. Njerëz të tjerë do të përdorin Lutjen e Zotit, apo ndoshta Psalmin 23. Dhe kështu me radhë për të gjitha llojet e lutjeve të mundshme. Për veten time, unë preferoj përdorimin e disa himneve arkaike të njohura si risi, por të cilat janë lutje megjithatë, të cilat me siguri kanë efektin e dëshiruar për mua dhe nxisin potencialin e nevojshëm emocional. Me shpresën se këto mund të jenë të dobishme për të tjerët, unë do të bashkangjit këtu disa fragmente, i pari duke u përbërë nga fshikëza nga shkrime të  ndryshme.
       Unë jam Ringjallja dhe Jeta. Kushdo që beson në mua edhe sikur të duhej të vdesë do të jetojë, dhe ai që jeton dhe beson në mua ka jetë të përjetshme. Unë jam i pari, dhe unë jam i fundit. Unë jam ai që jeton dhe kishte vdekur - por ja! Unë jam i gjallë përjetë, dhe mbaj çelësat e ferrit dhe vdekjes. Sepse unë e di që Shpëtimtari im jeton dhe që Ai do të paraqitet në këtë ditë të fundit mbi Tokë. Unë jam Udha, e Vërteta dhe Jeta. Askush nuk vjen tek Ati përveçse nëpërmjet meje. Unë jam pastruar. Unë kam kaluar nëpër portat e errësirës në dritë. Unë kam luftuar në tokë për të mirën. Unë e kam kryer punën time. Unë kam hyrë në të padukshmen. Unë jam Dielli në rritjen e tij, kaloj nëpër orë të resë dhe të natës. Unë jam Amoun, i fshehur, hapës i ditës. Unë jam Osiris Onnophris, e vërteta, Zot i jetës, triumfues mbi vdekjen. Nuk ka asnjë pjesë timen e cila nuk është e Zotave. Unë jam përgatitësi i Rrugës, shpëtimtar i Rrugës, shpëtimtar deri në Dritë. Lëre Dritën e Bardhë të Zbresi në shpirtin Hyjnor.
Fragmenti i dytë është mjaft i ndryshëm nga fragmenti i mësipërm edhe pse të dyja kanë një efekt të ngjashëm personal kur përsëritet ngadalë, medituar mbi të dhe mendimit intensiv. Kjo lutje e dytë përbëhet nga dy pjesë - e para është një lloj kërkese vetes më të lartë hyjnore, ndërsa pjesa e dytë paralajmërimi i realizimit të identitetit me të.
       Ty o i palindur Unë të kërkoj. Ty që ke krijuar tokën dhe qiellin. Ty që ke krijuar natën dhe ditën. Ty që ke krijuar errësirën dhe dritën. Ti je i Burri-i Lindur-Perfekt të cilin askush nuk e ka parë në çdo kohë. Ti je Perëndia dhe shumë Perënditë. Ti ke shquar në mes të drejtët dhe të padrejtët. Ti ke bërë femrën dhe mashkullin. Ti ke prodhuar farat dhe frutat. Ti ke formuar njerëzit që të duan njëri-tjetrin dhe të urrejnë njeri-tjetrin. Ti ke prodhuar të njomin dhe të thatin, dhe atë që ushqen të gjitha gjërat e krijuara.
Gjysma e dytë duhet të ndiqet vetëm pas një pauze të gjatë, në të cilën ju përpiqeni për të realizuar vetëm atë që lutja ka pohuar, dhe që ajo është e ngritur në mendje për një vlerësim të fshehtë të Hyjnisë së fshehur brenda vetes, i cili është krijuesi i të gjitha gjërave.
        Ky është Zoti i Zotave. Ky është Zoti i Universit. Ky është ai të cilin erërat kanë frikë. Ky është Ai, që ka bërë zërin nga urdhri i tij është Zoti i të gjitha gjërave, Mbret, Sundimtar dhe Ndihmëtar. Më dëgjoni dhe bëji të gjitha subjektet shpirtërore tek unë, në mënyrë që çdo shpirt i kupës qiellore dhe i eterit, mbi dhe dhe nën dhe, në të thatë dhe në ujë, të ajrit dhe të zjarrit, dhe çdo magji dhe mallkim i Perëndisë mund të jetë bërë e bindur në mua. Unë jam Ai, Fryma e të palindurit, që ka shikimin në këmbë, të fortë dhe në zjarrin e pavdekshëm. Unë jam Ai, vërtetë, unë jam ai që urrej të keqen që punon në botë. Unë jam ai që vetëtin dhe gjëmon. Unë jam ai nga i cili është dushi i jetës së Tokës. Unë jam ai të cilit goja kurrë nuk ka vrarë një dragon. Unë jam Ai, Betohem në prindin dhe manifestimin deri në dritë. Unë jam Ai, Hiri i Botës.
Zemra e ngjeshur me Gjarprin është emri im.
Fragmentet e lutjes janë vetëm sugjerime dhe duhet të përdoren ose të refuzohen si çdo student e mendon të arsyeshme. Ato veprojnë për mua - ato mund të veprojnë në rastin e nxënësve të tjerë, apo jo, siç mund të jetë rasti.

Përdorimi jo-terapeutik:

       Pavarësisht nga terapia, ka përdorime të tjera të teknikës së Shtyllës së Mesme ashtu siç kam aluduar më sipër. Studenti me iniciativën e vullnetit të tij Hyjnor do të bëj përdorimin e saj. Kjo mund të jetë për arsye të ndryshme që nevoja të caktuara të jetës, qoftë fizike apo shpirtërore, janë mohuar - me një efekt konsekuent të mpira mbi karakterin dhe fillimin e një ndjenjë të frustrimit. Ky i fundit gjithmonë ka një efekt të dëshpëruar dhe frenues në mendjen e njeriut, duke prodhuar pavendosmërinë, paaftësinë dhe inferioritetin. Nuk ka nevojë në të vërtetë se pse nuk duhet të ketë ndonjë zhgënjim të panevojshëm dhe ndalim në jetën tonë. Një sasi e caktuar zhgënjimi është pa dyshim e pashmangshme. Për sa kohë që ne mbetemi njerëz është mjaft e sigurt se në një farë mase ka të ngjarë që ne të prishim përpjekjet tona të plota për të shprehur veten e brendshme, duke përjetuar një shkallë të frustrimit. Por çdo masë jonormale të ndjenjës të vazhdueshme për pengimin dhe frustrimin mund të trajtohen dhe eleminohen, nga këto metoda mendore dhe shpirtërore. Para së gjithash kuptimi i jetës është e domosdoshme, dhe një pranim i pakushtëzuar i çdo gjëje në jetë dhe çdo përvojë që mund të vijë në rrugën e dikujt. Me të kuptuarit do të vijë një dashuri e jetës dhe jetesës, dashuria dhe ndjenjat janë një dhe e njëjta. Dashuria gjithashtu do të nxisë vendosmërinë për të mos penguar proceset natyrore por pranimin e tyre për të bashkëpunuar me natyrën. Metodat e kulturës shpirtërore dhe mendore kanë mbajtur gjatë shpresën se këto kushte frenuese mund të lehtësohen. Varfëria e pasurisë, si dhe e idesë është një jetë-gjendje të cilat këto teknika gjithmonë janë pranuar që të jenë në gjendje të trajtimit. Metoda e zakonshme është një reflektim i tillë i thellë dhe i zgjatur vetëm mbi stimulin mendor, cilësia morale ose materiale gjë e cila është e kërkuar, se ideja e nevojës zhytet në të ashtuquajturat mendje e nënndërgjegjeshme. Nëse pengesat kryesore për të nënndërgjegjeshmen janë depërtuar në mënyrë të tillë që kjo e fundit pranon idenë e nevojës, atëherë, kështu është thënë, se shpejt ose më vonë në jetë në mënyrë të pashmangshme do të tërheqë një nga ato gjëra që kërkohen. Por, si me të gjitha metodat terapeutike, ka pasur kaq shumë raste ku, pavarësisht respektimit të ngushtë të teknikave të përshkruara, Suksesi nuk ka mbërritur. Është pretendimi im, pra, se ato dështojnë për arsye të njëjta ku përpjekjet e tyre shëruese të dështojnë. Me pak fjalë, kjo ishte për shkak se nuk kanë njohjen e vërtetë të brendshme të mekanizmit psikodinamik ku efektet e tilla do të mund të prodhohen. Nuk ka asnjë vlerësim prej metodave me të cilat natyra dinamike e pandërgjegjshme mund të stimulohet në mënyrë që personaliteti i njeriut u transformua në një magnet të fuqishëm për të tërhequr veten në çfarëdo qoftë ajo që me të vërtetë dëshiron ose ishte e nevojshme për mirëqenien. Nëse kjo procedurë është moralisht e mbrojtshme kjo është një pyetje që unë nuk dua për ta diskutuar gjerë e gjatë, edhe pse unë e di që ajo do të zhvillohet. Por përgjigja është e shkurtër. Çfarëdo aftësie që ne kemi janë të destinuara për t'u përdorur, dhe të përdoren edhe për avantazhin e vetes tonë dhe atë të të tjerëve. Në qoftë se ne jemi në një gjendje të fërkimit të vazhdueshëm mendor, frustrimit emocional, dhe varfërisë së tepruar, unë nuk e shoh në atë mënyrë që ne mund të jemi në shërbim për veten apo për njerëzit tanë. Eliminoni këto kufizime së pari, përmirësoni aftësitë mendore dhe emocionale në mënyrë që natyra shpirtërore të jetë në gjendje të depërtojë përmes personalitetit dhe të shfaqet në mënyra praktike, atëherë ne jemi në një pozitë të tillë që të jemi për disa shërbime për ata persona me të cilët kemi ardhur në kontakt. Stimulimi paraprak i qendrave psiko-shpirtërore brenda vetes, dhe pastaj formulimin e qartë dhe kërkesat vitale të dikujt mbi univers që nuk është i aftë për të tërhequr pothuajse asgjë të nevojshme, për sa kohë, që natyrisht, pasi kjo forcë ekziston brenda kufijve të arsyes dhe mundësive.

Përdorimi i Strukturës Astrologjike:

       Para së gjithash, më lejoni të parathem vërejtjet e mia të mëtejshme duke deklaruar se nga pikëpamja e bazave praktike të skemes astrologjike janë me vlerë të patreguar në se ato ofrojnë një klasifikim konciz të ndarjeve të gjera të gjërave. Unë nuk jam i shqetësuar këtu me astrologjinë si të tillë, vetëm se ajo është e përshtatshme për t'u përdorur në skemën e saj. Rrënjët e saj janë në shtatë idetë kryesore të planeteve në të cilat shumica e ideve dhe gjërave mund të përcillen. Për secilën nga këto Ide bazë atje i atribuohet një ngjyre pozitive dhe një ngjyre negative, dhe një emër Hyjnor për qëllim të vibrimit. Unë propozoj emërtimin e planeteve me atributet e tyre kryesore si në vijim:
Saturni. Njerëz të vjetër dhe planetet e vjetra. Borxhet dhe shlyerja e tyre. Bujqësia, pasuria e patundshme, vdekja, testamentet, stabiliteti, inercia. Ngjyra vjollcë është ngjyra pozitive; ngjyra e zezë është negative. Zoti Elo-heem, e theksuar Yeh-Hoh-voh Eh-loh-heem.
Jupiteri. Bollëku, shumësia, rritja, zgjerimi, bujaria. Shpirtërorja, vizionet, ëndrrat, udhetimet e gjata. Bankierët, kreditorët, debitorët, kumari. Ngjyra vjollcë është pozitive; ngjyra blu është negative. El, e theksuar pikërisht si shkrim.
Marsi. Energjia, mbarimi i punës, zemërimi, ndërtimi apo shkatërrimi (sipas kërkesës), rreziku, kirurgjia. Vitaliteti dhe magnetizmi. Vullneti i energjisë. Ngjyra pozitive dhe negative e kuqe e ndritshme. Elohim GIBOR, shqiptohet Eh-loh-heem
GIBOR.
Djelli. Eprorët, punëdhënësit, drejtuesit, zyrtarët. Pushteti dhe suksesi. Jeta, paraja, rritja e të gjitha llojeve. Ndriçimi, imagjinata, fuqia mendore. Shëndeti. Ngjyra portokalli është pozitive; ngjyra e verdhë apo e artë është negative. Zoti Eloah ve-Daas, shqiptohet Yeh-Hoh-voh El-loh ve-dah-ahs, IAO siç është shpjeguar më parë.
Venusi. Çështjet sociale, dashuria dhe emocionet, gratë, të rinjtë. Të gjitha kënaqësitë dhe artet, muzika, bukuria, shpenzimet e tepruara, luksi, vetë-kënaqja. Për të dyja si pozitive si negative janë ngjyrat smerald e gjelbër. Zoti Tzavows, e theksuar Yeh- Hoh-voh Tsah-voh-OHS.
Mërkuri. Cështjet e biznesit, shkrimi, kontrata, gjykimi dhe udhëtimet e  shkurtra. Blerja, shitja, negociatat. Fqinjët, dhënia dhe marrja e informatave. Aftësitë letrare dhe miqtë intelektualë. Libra, gazeta. Ngjyra e verdhë është pozitive; ngjyra portokalli është negative. Zoti Elohim Tzavows.
Hëna. Publiku i gjerë, gratë. ndjenjat, reagimet. Udhëtimet e shkurtra dhe transporti. Ndryshimet dhe luhatjet e Personalitetit. Personaliteti. Ngjyra Blu është pozitive; ngjyra e kuqërremtë në kafe është negative. Shah-dai El Chai.
Këto janë shkurtimisht atributet e planeteve në të cilat pothuajse çdo gjë dhe çdo subjekt mund të klasifikohen në natyrë. Ky klasifikim është jashtëzakonisht i dobishëm, sepse ajo thjeshton jashtëzakonisht detyrën e dikujt për zhvillimin fizik dhe shpirtëror. Kjo mund të jetë më e mirë në qoftë se para përfundimit unë të jap disa shembuj të thjeshtë dhe fillestarë për të ilustruar funksionin dhe mënyrën e përdorimit të këtyre korrespondencave.

Përdorimi i korrespondencës Astrologjike:

      Le të supozojmë që Unë jam angazhuar në studime të caktuara të cilat kërkojnë libra që nuk janë lehtësisht të arritshëm nga shitësit. Pavarësisht kërkesës sime për ndonjë libër, përkundër reklamave të gjera dhe për gatishmërinë për të paguar një çmim të arsyeshëm për këto libra, përpjekjet e mia kanë qenë të kota. Rezultati është se për herë studimet e mia kanë qenë të bllokuara. Kjo vonesë arrin pikën kur është e tepruar dhe është bërë irrituese, dhe unë kam vendosur të përdor metodat e mia teknike për dhënien fund të këtyre bllokimeve. Në intervale të caktuara të përcaktuara, mundësisht pas zgjimit në mëngjes dhe para se të fle natën, unë praktikoj frymëmarjen ritmike dhe Shtyllën e Mesme. Me këto metoda unë kam zhvilluar në sasi të mëdha fuqinë shpirtërore në dispozicion, dhe transformuar pavetëdijen në një bateri të fuqishme të magazinimit, të dritës për të projektuar ose për të tërhequr fuqinë për të përmbushur nevojat e mia. Këtë energji unë e qarkulloj përmes sistemit Aurik.
     Hapi im i ardhshëm përbëhet nga visualizimi i ngjyrave negative ose pasive të Merkurit, portokallinë, në mënyrë që pas soditjes ky vizualizim ndryshon ngjyrën përreth urinës në atë ngjyrë. Portokallia përdoret për shkak të librave që kam nevojë, dhe i atribuohet Mërkurit; unë përdor ngjyrën negative, sepse ajo ka tendencë për të bërë sferën aurike në ndjesi të hapur, pasive dhe të hapur. Pastaj unë vazhdoj që të ngarkoj dhe vitalizoj sferën aurike duke vibruar emrin hyjnor përsëri, derisa ajo sferë duket në perceptimet e mia që të gjitha forcat Merkuriale të universit reagojnë ndaj tërheqjes magnetike të kësaj sfere. Të gjitha forcat e universit janë imagjinuar që të konvergojnë mbi sferën time, për të tërhequr vetëm ato libra, dokumente, kritikë, miq dhe kështu me radhë, të nevojshme për të çuar më tej punën time. Në mënyrë të pashmangshme, pas këmbënguljes dhe punës së përqendruar kam dëgjuar nga miqtë apo nga librashitësit krejt rastësisht, që do të shohim, se këto libra janë në dispozicion. Paraqitjet janë prokuruar për njerëzit e duhur, dhe të marrin në përgjithësi punën time. Rezultatet ndodhin, në një mënyrë të përkryer natyrore.
Njëra anë është që të mos imagjinohet që përdorimi i këtyre metodave është në kundërshtim me ligjet e njohura të natyrës dhe që dukuria e mrekullueshme do të ndodhë. Larg nga kjo pikpamje. Nuk ka asgjë në këtë pikpamje që është e mbinatyrshme. Këto metoda janë të bazuara në përdorimin e parimeve psikike të fshehura normalisht brenda njeriut, dhe që të gjithë njerëzit e zotërojnë. Individi nuk është unik në këtë drejtim. Dhe përdorimi i këtyre parimeve psikike sjell rezultatet përmes kanaleve mjaft normale dhe të padyshimta. Nga ana tjetër, duhet dëshira për të ndihmuar një koleg i cili ka aspirata letrare, por në një moment të caktuar gjen stilin e tij të imët dhe rrjedha e lirë e ideve frenohet, unë duhet të ndryshoj metodën time në një pikë të caktuar. Në vend të përdorimit të ngjyrës portokalli si më parë, unë duhet të imagjinoj atmosferën në një ngjyrë të verdhë apo të artë, me anë të emrit vibrues do të jetë e njëjtë. Përsëri, në vend të imagjinoj forcat universale që të ketë një lëvizje centrifugale në drejtim të sferës sime, unë duhet të përpiqem që të kuptoj se forcat Merkuriale zgjohen brenda meje nga vizualizimi dhe dridhja e ngjyrës janë duke u projektuar nga unë për te kolegu tim. Në qoftë se ai, gjithashtu, bëhet mjaft meditues në të njëjtën orë, ndihma ime bëhet më e fuqishme që ai me vetëdije të ndihmoj përpjekjet e mia me një meditim të ngjashëm. Por kjo është e nevojshme për këmbëngulje. Sepse, siç tregohet nga eksperimentet e telepatisë, në pjesën më të madhe përshtypjet e marrësit janë pranuar në mënyrë të pandërgjegjshme. Prandaj, në rastin e kolegut, pavetdija e tij psikike do të marri automatikisht nevojën e frymëzimit dhe fuqinë që kam përcjell telepatikisht tek ai në mungesë. Ky sistem kombinon sugjerimin telepatik me komunikimin human të pushtetit jetik. Unë fuqishëm kundërshtoj ato apologjetët veçues që përkrahin teorinë e një aftësie në dëm të tjetrit. Disa e mohojnë sugjerimin apo telepatinë, dhe e argumentojnë entuzjazmisht në emër të magnetizmit jetik. Të tjerë e refuzojnë kategorikisht që të pranojnë ekzistencën e magnetizmit, duke shtypur provat e tyre vetëm në favor të telepatisë dhe të sugjerimit. Të dyja, në mendjen time, janë të pasakta dhe dogmatike kur këmbëngulin në idenë e tyre vetëm se kanë vlefshmëri universale ose si mënyra të vetme logjike të shpjegimit. Po ashtu, secili ka të drejtë në disa drejtime dhe në një numër të caktuar të rasteve; ka një vend për të dyja në pajisjen natyrore të gjërave. Burimet e natyrës janë të dyja të mëdha dhe të gjera të mjaftueshme për të pranuar ekzistencën e ndërsjellë të të dyjave, ka edhe fuqi të tjera të panumërta gjithashtu.

Vetë-Analiza:

      Procedura teknike , siç e kam treguar, është jashtëzakonisht e thjeshtë - madje edhe kur e pëdorni për qëllime subjektive. Supozoni që realizimi vjen papritmas tek unë që në vend të qenit njeri shpirtmadh sic e kisha imagjinuar veten unë jam me të vërtetë dorështrënguar. Sigurisht unë mund të kaloj në një kurs të psikoanalizës për të zbuluar pse natyra ime në fillim të jetës ishte deformuar në mënyrë që një zakon i poshtërsisë ishte shkaktuar. Por ky është një problem i gjatë dhe një biznes i kushtueshëm - argumente të këqija, pa dyshim, kundër domosdoshmërisë së saj. Dhe po aq shumë do të varet nga Analisti dhe marrëdhëniet e tij me veten time. Në vend të kësaj, megjithatë, unë mund të mbështetem në teknikën e mëposhtme. Hapat e mia të para përbëhen nga ato të përshkruarat më lart - frymëmarrje ritmike, boshti i dritës i formuar nga koka në këmbë, dhe qarkullimi i forcës nëpër atmosferë. Pastaj duke imagjinuar mbi një opinion bujar dhe një qëndrim ndaj Jetës është një cilësi Jupiteriane, unë do të rrethoj veten me një sferë të kaltër ndërsa vibroj shpesh dhe fuqimisht emrin hyjnor El. Kjo varet tërësisht në aftësinë e dikujt dhe familjaritetin me sistemin nëse emrat janë vibruar në heshtje ose me zë, por nga ose rruga, rryma të fuqishme Jupiteriane do të përshkojnë qenien time. Unë do të imagjinoj çdo qelizë të pastrohet në një det blu; dhe unë do të përpiqem të imagjinoj rrymat që pushtojnë sferën time nga çdo drejtim, në mënyrë që të gjithë të menduarit dhe ndjenjat e mia të jenë fjalë për fjalë në drejtim të blusë. Ngadalë një transformim delikat pason. Kjo është, ajo që do të jemi me të vërtetë të sinqertë, duke dashur të korrigjoj gabimet e mia, dhe në qoftë se kam bërë përpjekje për t'u bërë bujar mjaftueshëm sa për të kryer praktikën me besnikëri dhe në mënyrë të shpeshtë. Po kështu, në qoftë se një mik ose një pacient ankohet për një ves të ngjashëm me këtë, dhe më thëret mua për ndihmë, në këtë shkallë unë do të përdor një ngjyrë pozitive për projektim. Unë do të formuloj sferën time si një sferë dinamike të purpurtë aktive, e pasur dhe mbretërore në ngjyrë, dhe projektimin e saj ndaj bujarisë, shërimit, dhe ndikimin prodhimtar mbi mendjen e tij dhe personalitetin e tij. Me kohë faji do të korrigjohet për kënaqësinë e tij dhe kështu do të zhvillojë natyrën e tij shpirtërore. Dhe kështu me radhë, me çdo gjë tjetër. Këta pak shembuj që, unë jam i sigurt, se kanë treguar zbatimin e metodave.
      Nuk është e mjaftueshme thjesht të uroj për rezultate të caktuara dhe të presim duarkryq që ato do të ndjekin. Dështimi mund të vijë nga një kurs i tillë bosh. Çdo gjë me vlerë, ndërsa dhe ka të ngjarë të ketë sukses kërkon një sasi të madhe pune dhe këmbëngulje. Teknika e Shtyllës së Mesme me siguri nuk është përjashtim. Por përkushtimi për këtë teknikë është jashtëzakonisht i vlefshëm për shkak të natyrës dhe cilësisë së rezultateve të cilat pasojnë. Një herë në ditë do të demonstrojë efikasitetin e metodës. Dy herë në ditë do të ishte shumë më mirë - veçanërisht në qoftë se ka ndonjë sëmundje apo vështirësi psikike për të kapërcyer.
      Pas një kohe, studenti i cili është i sinqertë dhe në të cilin natyra shpirtërore është shpalosur gradualisht, do të aplikohet vetë me metodat mjaft larg nga premtimi që kam mbajtur këtu. Fuqia shëruese, clirimi nga varfëria dhe meraku, lumturia - të gjitha këto janë jashtëzakonisht të dëshirueshme. Por mbi të gjitha këto është dëshira për të ditur dhe shprehur veten shpirtërore brenda vetes - edhe pse kjo mund të jetë në disa raste që ky ideal është vështirë i arritshëm deri në një farë mase të përmbushjes në aspektet e tjera dhe në nivele të tjera është arritur. Megjithatë, kur idealet realizohen si të dëshirueshme, vlera e kësaj metode do të realizohet edhe si supreme e frytshme për të së fundi.